søndag 4. mai 2014

Den ultimate Facebook-utfordringen
I det siste har det vært postet sinnsykt mange videoer på Facebook av badeglade nordmenn, Noen mer glade enn andre skal det sies. Det er mye moro å se på, men det som er mest interessant er hvor fort dette sprer seg over den store interwebben.

Å ta seg en dukkert ser jeg ikke på som en utfordring, så etter å ha dyppet min lekre mannekropp i Vefsna prøvde jeg å tenke ut hva som virkelig være en utfordring for Facebook-brukerne. Jeg var innom mange gode ideer før jeg landet på en oppgave som - for en del på vennelisten min - vil være en stor utfordring.

Når jeg er ferdig med arbeidsdagen førstkommende fredag skal jeg logge av Facebook, nappe laderen ut av laptopen og legge telefonen på hylla. Telefonen skal kun benyttes til å motta samtaler, eller å ringe ut ved behov. Det skal kun forekomme manuell sosial interaksjon, og matretter skal bare fordøyes og ikke foreviges i et verdensomspennede bildealbum. Jeg skal også dra kidsa med meg inn i fortiden, der all lek skal foregå utendørs - drevet av egen motorikk - istedet for sittende foran bevegelige bilder. 

Bare ved å skrive dette føler jeg meg som en huleboer...


Når sant skal sies savner jeg en enklere tilværelse der man slipper å konstant bli oppdatert om hva som skjer med alle rund seg. Når jeg treffer bekjente på gaten og slår av en prat trenger jeg ikke lenger å spørre hva de har gjort i det siste, for det har jeg allerede fått vite på nett. Jeg vet hva de spiste til middag i går og hvor de skal på ferie, og når de drar. Det hadde vært gøy å bli overrasket i en samtale for en gangs skyld.

Jeg ønsker å gi denne utfordringen videre til alle som leser dette. Legg bort sosiale media, farmville og flappybird i 48 timer. Bruk den tiden du får til overs til å gjøre noe du ikke har gjort på lenge, noe du har ønsket å gjøre - men ikke hatt tid til. Gå ut på byen, treff venner du ikke har møtt på lenge.

For min del har jeg lyst å ta med ungene på fisketur. Det tror jeg de kommer til å sette pris på!

Daniel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar